Grove scones

Grove scones

Scones smaker fantastisk når de er nybakt og egner seg godt til både helgefrokost og helgekos. Ved å bytte ut fint mel med grovt mel og korn, inkludere du straks mer fiber i kosten. I tillegg er det jo eltefritt, som gjør selve bakingen til en enkel prosess.

Du trenger

  • 280 g speltmel
  • (sammalt)
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • 100 g mykt smør
  • 1 ts ekte vanilje
  • 1 ss honning 
  • 125 ml melk
  • 120 g dadler eller 
  • fiken i biter
  • 100 g havregryn


Slik gjør du

Sett ovnen 200 grader.
Kombiner speltmel, bakepulver og kanel i en bolle. Kna inn mykt smør med  fingrene, og tilsett deretter tørket frukt.
Kombiner melk, honning og vanilje i en annen bolle, og hell over i bollen med de tørre ingrediensene. Bland sammen, deigen skal være klissete. Ha halvparten av havregryna på bakebenken, og hell deretter deigen over. 

Press deigen litt flat og hell over resten av havregryna. Press deigen ned til den er ca. 2,5 cm tykk. Skjær i firkanter med en kniv og legg det over en på et
stekebrett kledd med bakepapir. Du kan også bruke et vanlig melkeglass til å stikke ut runde scones. 

Stek i ca. 20 minutter. 

Server gjerne varme eller i romtemperatur, gjerne med litt sukkerredusert syltetøy, ferske bær eller lettere hvitost. 

0 0
Feed