Grønne fullkornspannekaker

I vanlige pannekaker finner man ikke så mye grønnsaker, men det blir både smakfullt, næringsrikt og fargerikt om du gjør det. 

I denne grønne versjonen er det tilsatt spinat. På matkurs for barn er de alltid en sikker vinner! 

Du trenger:

(ca 10-12 små pannekaker)

  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • ½ dl melk
  • 2,5 dl spinat
  • 1 ss honning
  • 1 egg
  • 1 ¼dl fullkornsmel
  • 1 ¼dl speltmel
  • ½ts bakepulver
  • ½ts natron

Slik gjør du:

Denne oppskriften er veldig enkel. Bland alle ingrediensene uten bakepulver og natron i en blender.  Kjør til du får en jevn og fin masse, et tips er å sikte i melet etter hvert slik at du unngår klumper. Når du har fått en jevn og fin røre, tøm den over i en bolle og rør inn bakepulver og natron.
Stek små pannekaker på middels varm panne i litt olje. 


Server med noe godt oppå. e


Det finnes en rekke gode toppinger, noen favorittkomboer er: 

  • lønnesirup og fersk frukt 
  • banan og mandelsmør 
  • ristede mandler, vaniljekesam og bær 
  • flakede mandler, banan og vaniljekesam 
  • bær og mandelsmø 
0 0
Feed